Ostappa.com sivuston Idea ja Tarkoitus!

Hei,

olen Ostappa.com sivuston ylläpitäjä ja rakentaja! Tämä sivusto on luotu eräänlaisessa mielenkiinnon säväyttämisen hetkellä. Jossa haluttiin lähteä tutkimaan ja jokseenkin määrittelemään erilaisia verkkokauppoja jotka toimivat enimmäkseen ulkomailla. Mielenkiintona oli myös rakentaa omanlaatuinen tai erilainen verkkokauppa kokemus.

Nykyaikainen toimintamalli tai miten itse näen verkkokaupat on siten, että suurinosa verkkokauppojen tuotteista valmistetaan ulkomailla. Jossain päin Kiinaa tai muuta Aasian laaja aluetta. Sieltä tulevat tuotteet sitten siirretään näihin verkkokauppoihin myytäväksi.

Minulla henkilökohtaisesti tämän sivuston pääteemana ei ole rakentaa verkkokauppaa, jossa itse myyn kyseisiä listattuja tuotteita ja lähettäisin ne mahdollisille ostajille! Verkkokaupat on jo luotu, myyntipaikat ihmiset löytävätkin joltain osin, mutta toimivia ja hyväksi testattuja tuotteita ihmiset eivät välttämättä löydä!

Tästä asetelmasta se oma ajatus sitten lähtikin! Tällä kyseisellä sivustolla ajatuksena on siis luoda tietynlainen ostajan opas, josta löytyy siis erilaisia tuotteita listattuina ja niihin tietoja määritettyinä. Kyseiset tuotteet tulisivat olemaan minun ylläpitäjän, kuin myös noin neljän hengen suuruisen ihmis joukkion jo valmiiksi ostamia ja jotka ovat sitten testattu toimiviksi tai ovat Hinta – Laatu suhteeltaan järkeviä.

Mistä tuotteet?

Ebay

Sivuston tuotteet ovat enimmäkseen eBay.com sivustolta. Lähtökohtana tällä Ostappa.Com sivustollahan oli siis löytää tuotteita ulkomailta ja testata niitä. Ebay- sivusto lukeutui ja osoittautui parhaaksi, koska siellä oli erilaisia tuotteita yli miljardi, joka ehdottomasti tarvitsi jonkinlaista sisällön läpikäymistä! Minulla pääasiallisena ylläpitäjällä kuitenkin on kokemusta ja tuntemusta tästä kyseisestä sivustosta noin 4 vuoden yhteistyökumppaniuuden kautta ja sieltä ihmiset kuitenkin löytävät parhaiten todeksi toimivia pien tuotteita joille löytyy kysyntää ja mahdollisuuksia.

Ebay on myös hyvä ostospaikka sen takia, koska ostaessaan tuotteen sillä on todella pitkä takuu aika, joka on huimat 180 päivää! Elikkä tässä määreissä asiakas pystyy palauttamaan tuotteen.  eBay:llä muutoinkin on todeksi koettu paras tietoturva ja maksu mahdollisuuksia on lukuisia. Ostajan ei tarvitse välttämättä luottokortti tietoja järjestelmään täyttää ollenkaan vaan tuotteet voidaan ostaa PayPal tiliä tai muita keinoja käyttämällä. Tämän osalta näen eBayn sivuston olevan tällä hetkellä paras verkkokauppa toimija, josta ei ihmisten luottotietoja voida kerätä ja levittää.

Moneltakin osalta eBay:ssäkin on paljon erilaisia heikkouksia. Sivustoltahan löytyy siis paljon erilaisia myyjiä tuotteidensa kanssa. Suurinosa myyjistä eivät ole tietenkään kyseisten tuotteiden tekijöitä vaan he ovat vain niiden levittäjiä ja he ovat jokseenkin pienyrittäjiä. Jotka saavat jokaisesta myydystä tuotteesta pientä kommissiota! Se on se heidän päämääräinen palkkansa mitä he saavat. Ebay ottaa myös oman siivunsa tuotteista, yleensä noin 5 – 10% jokaisesta ostetusta. eBay on muuntautunut eräänlaiseksi taistelu kentäksi, missä erilaiset myyjät tappelevat mahdollisista ostajista ja heidän rahoistaan. Monta samaista tuotetta löytyy kyseisestä verkkokaupasta lukuisia, mutta hinnat ovat yleensä siten eriäviä ja erikokoisia.

Jos mahdollinen ostaja haluaa hintakilpailuttaa kyseisen tuotteen niin tämä on tietenkin aikaa vievää ja ei välttämättä ole ostajalle myöskään kovin tunne raikas ostoskokemus jos pitää tuotteita selailla monet minuutit tai tunnit halvimman tuotteen löytämiseen.

Amazon

Amazon.com on myöskin suuri verkkokauppa sivusto, josta löytyy miljoonia erilaisia tuotteita. Amazon on tietyllä tavalla Suomalaisille vielä jokseenkin tuntematon kauppa ympäristö, mutta se on kuitenkin rantautumassa myös Suomeenkin lähi vuosien aikana! Siitä syystä, jokainen mahdollinen Suomalainen Amazon ostaja, täytyy tämä kyseinen verkkokauppa myöskin ymmärtää ja hallita sen käyttö! Tästä syystä Ostappa.com sivustoon myös listataan Amazonin verkkokaupan tuotteita, jotka ovat myöskin ennalta ostettuja ja kokeiltuja testaus ryhmän toimesta! Ostappa.com sivustolle tulee myös erilaisia oppaita ja neuvoja, miten ostaa Amazonista ja miten löydät parhaita tuotteita kyseisestä verkkokaupasta!

Yhteenveto

Ajatuksena on siis listata erilaisia tuotteita ja jos joku tämän sivuston kävijä on siitä kyseisestä tuotteesta kiinnostunut! Me täällä Ostappa.com sivustolla siis ohjataan tämä ihminen ostamaan se kyseinen tuote eBay tai Amazon sivustolta. Me nähtiin tämä olevan järkevämpi malli ihan ihmisten rahan käytön suhteen. Me halutaan, että ostaja löytää tuotteen johon ei mene rahat hukkaan, eikä hän myöskään maksa siitä ylihintaa! Sivuston idea on siis tämä yksinkertaisuudessaan.

Tätä kuin myös muita sivuston tekstejä, tuotteita, ulkoasua ja muita asioita pyritään päivittämään säännöllisesti.

Päivitetty: 1.4.2020

Kiitos ja toivon sinulle hyviä Verkkokauppa hetkiä!

Terveisin,

Ostappa.com sivuston Luoja ja Kehittäjä